Sadepäivän kerrosjälkkäri

Kerrosjälkiruoka juomalasissa ja kauravaniljakastikepurkki pöydällä.

Tämä postaus on itseasiassa jäänyt julkaisematta heinäkuulta, kun sateisen iltapäivän kahvihetkeen teki mieli pientä makeaa. Ajattelin kokeilla vaihteeksi lasiin koottavaa kerrosjälkkäriä. Tärkeimmät kriteerit olivat helppous ja se, että mukana on sesongin mansikoita!

Mansikka-marenki-kerrosjälkkäri

Marenkeja olisi helppo tehdä itsekin, mutta koska halusin pikavauhtia valmistuvan jälkkärin, nappasin hyllystä pussillisen Tasangon valmismarenkeja. Lisäksi mukaan tarttui jo mainittuja mansikoita sekä kaurapohjainen vaniljakastike. Tätä en ollut aiemmin testannut, mutta ajattelin sen sopivan tähän jälkkäriin.

Vaahdotin vaniljakastikkeen kevyesti sähkövatkaimella ja lusikoin sitä vähän juomalasin pohjalle. Päälle murennettua marenkia ja viipaloituja mansikoita. Tällä tavalla jatkoin pari kerrosta ja koko hommaan meni max. 10 minuuttia.

Lopputulos oli ihan hyvä, mutta omaan makuuni himpun verran liian makea. Marenki itsessään on melkeinpä pelkkää sokeria, joten sen kaveriksi sopisi paremmin joku happamampi tuote kuten vaikka turkkilaistyyppinen jogurtti. Vähän sitruunan mehua voisi tuoda myös sopivaa hapokkuutta.

Vaniljaisen viljainen kaurakastike

Tämä vaniljakastike toimisi ehkä parhaiten mustikka- tai omenapiirakan kanssa, johon vaniljaisen viljainen maku sopisi mainiosti. Kauran maku tulee tässä vahvemmin esiin kuin vaikka kauramaidossa. Voisipa tätä testata myös vaikka muurinpohjalettujen tai vohveleiden kanssa. 

On hienoa, että kasvipohjaisia tuotteita on koko ajan enemmän saatavilla. Olen viime aikoina innostunut taas viilistä ja mietinkin, olisikohan mahdollista tehdä kaurapohjaista viiliä? Kaurajogurtit ainakin ovat omaan makuuni maistuvia, mutta harmillisen kalliita ja siksi en niitä juuri ostakaan. Ehkä hinnat jossain vaiheessa laskevat, kun niiden käyttö yleistyy.



Kommentit

Lähetä kommentti