Arkiset ekovinkit osa 2

Kaksi tyhjää munakennoa paperipussin päällä.


Tässä postauksessa jatketaan arkisten ekovinkkien parissa!

Pussien ja pakkausten hyötykäyttö

WC-paperit, talouspaperit jne. kulkeutuvat kotiin lähes aina jonkinlaiseen muoviin käärittynä. Pusseja ei kannata heittää pois, vaan ne voi helposti hyödyntää roskapusseina. Tällaisissa pusseissa ei yleensä ole kahvoja, joten niitä ei kannata täyttää ihan äärimmilleen niin solmunkin saa vielä tehtyä. Muovisia leipäpusseja olen käyttänyt kylppärin roskiksessa ja paperiset ikkunalliset pussit toimivat pahvijätteen keräyksessä esim. maitopurkeille.

Biojäteastian pohjustus

Hajoaako biojätepussin pohja, kun nostat sen keräysastiasta? Laitan nykyään biojätepussin pohjalle tyhjän munakennon puolikkaan tai jonkun sopivan pahvinpalan pahvinkeräysastiasta. Se imee kosteutta itseensä eikä pussin pohja hajoa niin helposti, vaikka painoa kertyisikin. Vien lisäksi biojätepussin jätekatokseen sanomalehden päällä, ihan vaan siltä varalta jos pohja kuitenkin varotoimenpiteistä huolimatta poksahtaa, niin ei tarvitse ryhtyä siivouspuuhiin.

Puolet vähemmän riittää

Lattioita mopatessa täytän ämpärin vain alle puolilleen veden säästämiseksi. Pesu sujuu vallan mainiosti niinkin ja pesuainettakin riittää vain pieni loraus. Varsinkaan jos mopattava alue ei ole kovin iso, on aivan turha laittaa ämpäriä täyteen vettä. Tämä pätee myös esim. ikkunanpesuun, jossa vesi täytyy kuitenkin välillä vaihtaa. Sama juttu astianpesutablettien kanssa, jotka voi usein mainiosti puolittaa pesutehon kärsimättä. Astianpesusta enemmän aiemmassa postauksessa.


Lue myös: Arkiset ekovinkit osa 1

Kommentit

  1. Vielä vähemmällä veden käytöllä selviät siivotessa, kun hankit mikrokuituliinoja riittävän määrän, kostutat ne laimeassa pesuainevedessä ja kietaiset liinan lattiapesimeen. Kun olet pyyhkinyt yhden huoneen (pesimen paikkaa liinan päällä voi siirtää, jolloin on taas puhdas kohta liinasta käytössä), vaihdat puhtaan liinan. Vettä tarvitaan vain sen verran, että saa liinat kosteiksi ja pesuainettakin tosi vähän. Sen jälkeen liinat kuudenkympin pesuun seuraavaa kertaa varten. Eikä tarvitse kuljettaa vettä ämpärissä eikä käsitellä minkäänlaista likavettä.
    https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/05/siivousvinkit-korona-aikana.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, hyvältä kuulostaa ja tuota täytyy ehdottomasti testata!

      Poista

Lähetä kommentti