Syksyn 2020 kirjavinkit

Kolme kirjaa pöydällä.

Kuten aiemmassa postauksessa lupasin, tässä syksyn kirjalistausta! Muutaman olen jo lukenut, jokunen on parhaillaan kesken, mutta suurin osa on vasta odottamassa kirjaston varausjonossa. Jaan kirjat tässä kolmeen kategoriaan: ruokaan/leivontaan liittyvät, elämäkerrat ja lopuksi sekalainen kokoelma muita. Tervetuloa hämärtyvät illat ja teekuppi sohvannurkassa!

Ruokakirjat

Ruokainspiraation ja uusien reseptien bongailuun verkko ja some ovat pullollaan sisältöjä. Tykkään kuitenkin enemmän selailla perinteisiä ruokakirjoja, joita itse en omista kovin paljon, mutta lainaan kirjastosta sitäkin useammin. Etenkin uutuudet kiinnostavat ja tarjonnasta ei ole koskaan pulaa - sellaisella tahdilla ruokaan liittyviä kirjoja nimittäin ilmestyy. Tässä muutamia tämän syksyn tarjonnasta:

Arkivegeä! Vaivatonta ja monipuolista kasvisruokaa jokaiseen päivään sekä Vuokaruoka: vaivatonta kasvisruokaa uunissa (molemmat Julia Tuvesson, 2020& 2019)

Henkan keittiössä: arkiruokaa vuodeksi  (Henri Alén, 2020)

Kokin kotiruokaa (Hanna Gullichsen, 2020)

Arkena ja sunnuntaina: kasvisruokaviikko (Tara Junker, 2020)

Suuri ravintohuijaus: 25 ravintoväittämää, jotka eivät pidä paikkaansa (Pirjo Saarnia, 2020)

Makeeta (Markus Hurskainen, 2020)

Elämäkerrat

Elämäkerrat ovat kestosuosikkejani. On vaan niin kiinnostavaa sukeltaa erilaisten ihmisten tarinoihin siitä, miten elämä on kuljettanut. Päähenkilön ei tarvitse edes olla sellainen, jota seuraan tai josta erityisemmin pidän - tästä hyvä esimerkki on parin vuoden takainen Kari Hotakaisen Räikkös-kirja, joka oli hyvin kirjoitettu ja kiinnostava, vaikka en seuraa ollenkaan formuloita.

Jorma Uotinen (Sauli Miettinen, 2020)

Kikka: mä haluun viihdyttää (Raija Pelli, 2020)

Häkissä: Hannes Hyvösen tarina (Marika Lehto, Hannes Hyvönen, 2020)

Samu Haber: forever yours (Tuomas Nyholm, 2020)

Kuin kiehuvaan liemeen: Helena Puolakan uskomaton tie keittiömaailman huipulle (Virpi Salmi, 2020)

Random

Sekalainen setti aiheita, jotka kiinnostavat:

Minun Italiani: pieniä tarinoita amoresta zuccheroon (Ella Kanninen, 2020)

Kynä: kaikki tärkeä kirjoittamisesta (Satu Rämö & Mirjami Haimelin, 2020)

Merkityksellisen työn kaava: toteuta itseäsi, muuta maailmaa (Rosa Nenonen, 2020)

Rahaviisaus: mitä jokaisen tulisi tietää rahasta ja mielen hyvinvoinnista (Maarit Lassander, 2020)

Korkeintaan vähän väsynyt (Eeva Kolu, 2020)

Siperia: suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa (Jussi Konttinen, 2019)

Eteeriset öljyt: luonnonkosmetiikkaa ja DIY-reseptejä (Outi Caven, 2021)

Kuten listasta voi huomata, en juurikaan lue fiktiota, vaan enemmän tai vähemmän tositarinat sekä tietokirjat houkuttelevat pariinsa. En oikein osaa sanoa miksi, nuorempana luin melkeinpä pelkästään fiktiota ja romaaneja - ehkä niiden aika tulee taas jossain vaiheessa!

Saitko vinkkejä omalle lukulistallesi? Jätä siinä tapauksessa kommentti, se ilahduttaa!


Lue myös: Kokkausta ja kierrätystä

Kommentit

  1. Kiitokset vinkeistä! Kaipailen tässä arkiruokailuun uusia ideoita, etenkin kohtuullisen yksinkertaisista kasvisruuista, ja tuossapa on monta hyvää lähdettä! Oliko joku noista oma suosikkisi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait inspiraatiota tästä! :) Suurin osa noista ruokakirjoista odottaa edelleen kirjaston jonossa, joten en osaa vielä sanoa suosikkiani. Arkivegeä! -kirjasta käyttöön jäi carbonara aurinkokuivatuista tomaateista.

      Poista

Lähetä kommentti