Oodi kauralle - vol 1


Kaurahiutaleita pöydällä.


Kaurapuuro + kauramaito.

Arkiaamut alkavat aina tällä kombolla. Kauraa ei voi tarpeeksi hehkuttaa: kotimaista, ekologista, superterveellistä ja hyvänmakuista! Kauraleipä ja kaurajogurtti löytävät myös silloin tällöin tiensä ostoskoriini, mutta varsinkin kaurajogurtissa harmittaa sen kalliimpi hinta verrattuna perinteiseen jogurttiin. Valikoima on viime vuosina kasvanut vähitellen, joten ehkä hinnat kasvavan kysynnän myötä laskevat.

Kaurahiutaleet ostan aina luomuna, koska hintaero ei-luomuun on minimaalinen ja kyseessä on muutenkin yksi ruokakomeron edullisimmista tuotteista. Kaipaan ainoastaan isompia pakkauksia, kun kulutus on kuitenkin jatkuvaa.

Kaurahiutaleista saa myös mainion väli- tai iltapalan yhdessä marjojen ja maidon kanssa, eilen heitin sekaan vielä kaurakermaviiliä ja omenahilloa. Kaurahiutaleet sopivat ihanasti myös omenaisiin piirakoihin ja paistoksiin.

Kauramaito taitaa jakaa mielipiteitä, mutta itse tykkään sen pehmeän viljaisesta mausta ja käytän sitä puuron lisäksi kahvissa ja silloin tällöin sellaisenaan ruokajuomana. Sitä voisi tehdä edullisesti itsekin, mutta toistaiseksi olen ollut hommaan liian laiska. Laktoosittoman lehmänmaitolitran ja kauramaitolitran hintaero ei ole päätähuimaava, kun valitsee kaupan omia merkkejä. Lisäksi yksi purkki on omassa käytössä riittoisa, kun loraus riittää puuron päälle ja kahviin.

Kaurasta riittäisi asiaa vaikka ja kuinka. Päätinkin jakaa postaukset kolmeen osaan. Tulossa juttua ainakin kaurapohjaisista lihankorvikkeista ja ruoanlaitossa jeesaavista kauratuotteista.

Kommentit