Järki Särki-wok

 

Kaurajyviä ja särkikaaliwokkia kulhossa.


Kauppoihin on tullut viime vuosina monia uusia kotimaisia kalasäilykkeitä kuten Järki Särki ja Pielisen Kalan särki-, muikku- ja ahvensäilykkeet. Kotimainen ja ekologinen kalasäilyke on mainio vaihtoehto esim. tonnikalan tilalle tai muuten vain tuomaan monipuolisuutta monesti melko lohivoittoiseen kalakokkailuun.

Järki Särki-wok

Tämä suht vähällä vaivalla syntynyt lounas Järki Särki-säilykkeestä pelasti eräänkin etätyöpäivän ja teen tätä varmasti toistekin (upposi jopa epäilevälle puolisolle!). Aiemmin olen kokeillut särkikiusausta, josta myös tykkäsin. Sovelsin tämän reseptin pienen googlailun jälkeen, kun jääkaapissa oli vielä puolet isosta kaalista jäljellä ja halusin hyödyntää sitä lounaalla. Ainekset tähän ovat:
  • 1 purkki Järki Särki-säilykettä (tomaatti-yrtti)
  • pieni kaali tai n. 1/4 isosta kaalista
  • kesäsipuli varsineen
  • lime
  • puolikas chili (chilijauhe tai -hiutaleet toimivat toki myös)
  • mustapippuri
Paistoin ensin hetken kaalisuikaleita öljyssä, jonka jälkeen lisäsin pilkotun kesäsipulin ja pieneksi hakatun chilin. Kun kaali alkoi pehmetä, heitin sekaan Järki Särki-säilykkeen ja paistoin muutaman minuutin. Lopuksi puristin mukaan n. puolikkaan limen mehun (lopun limen voi puristaa valmiin annoksen päälle). Kalasäilyke on hyvin maustettu, joten sen liemi itsessään tuo makua ja suolaisuutta tosi hyvin (siksi en lisännytkään suolaa reseptiin).

Keitin lisukkeeksi kaurapohjaisia Ateriajyviä, joista kirjoitin aiemmassa postauksessa. Särkiwokin voi koota kulhoruoaksi ja mukaan sopisivat myös esim. avokadoviipaleet, cashewpähkinät, tuore korianteri...  Tässä reseptissä Kaukoidän maut ja kotimainen järvikala toimivat yllättävän hyvin yhdessä!

Järkisärkipurkki pöydällä.

Lisää helppoja lounasvinkkejä: Nopea arkilounas jääkaapin jämistä

Kommentit