Nopea arkilounas jääkaapin jämistä

Paprika, sipuli, chilipalko, paputetra, tomaattimurska ja kokkiveitsi ruokapöydällä.


Suuntaamme viikonlopuksi mökille, sääennuste lupailee jo kesää! Aamukahvit auringossa, puusaunan löylyt pitkän talven jälkeen, grillikauden korkkaus... en malta odottaa!
Tutkailin jääkaappia sillä ajatuksella, onko siellä jotakin mikä ei säily hyvänä viikonlopun poissaolon ajan ja saisiko jämistä väsättyä pikaisen lounaan tälle päivälle.

Tomaattinen papu-paprikakastike pastalle

Paprika ja puolikas paketti pinaattituorepastaa olivat lähtökohtana, kun googlasin "tomaatti papukastike". Papuja, linssejä ja tomaattimurskaa löytyy kuivakaapista yleensä aina ja niistä saa helposti soosin pastalle tai vaikka bulgurille. Löysin tämän ohjeen, josta päätin soveltaa oman versioni. Kuullotin salottisipulin ja paprikan rypsiöljyssä, heitin tomaattimurskan sekaan (huomasin vasta siinä vaiheessa, että kyseessä onkin chiliversio, joten jätin kuvassa näkyvän chilinpuolikkaan pois), vähän vettä ja annoin muhia vajaat 10 minuuttia. Huuhdellut pavut sekaan, suolaa, mustapippuria ja hetken vielä lämmittelyä. Jääkaapista löytyi vielä persiljaa, joten silppusin sitäkin vähän sekaan.

Valmiin annoksen päälle ripottelin vielä parmesaaniraastetta ja persiljaa - sitten eikun syömään! Ehkä vähän liian chilinen lopputulos, mutta muuten aika jees. Tuo chilimaustettu tomaattimurska on hiukan liian tulista omaan makuuni tai ehkä se toimisi paremmin esim. uuniruoissa. Joka tapauksessa aivan kelpo lounas, tämän tyyppistä voisin tehdä jatkossakin. Jääkaapissa oli myös puoli pakettia fetaa, ehkä sekin olisi sopinut sekaan? Se onneksi säilyy jääkaapissa viikonlopunkin yli.

Pasta-annos lautasella.


Kommentit