3 parasta podcastia 2020

Nappikuulokkeet ja puhelin pöydällä.

Menneenä vuonna tuli kuunneltua podcasteja varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Lenkillä, automatkoilla, siivotessa, tiskatessa, pyykkiä ripustaessa, etäpäivien lounastauoilla, bussimatkoilla... Välillä tuntui jopa siltä, että kuunneltava loppuu kesken! 

Kuuntelen podeja pääasiassa Spotifyn kautta, mutta kaikkea sieltä ei löydy kuten joitakin Ylen alunperin radiossa kuultuja haastattelusarjoja. Jonkin verran tulee kuunneltua siis ihan vain selaimen kauttakin. Podcastien lisäksi olen kuunnellut jonkin verran myös äänikirjoja.

Tämän vuoden top 3 podcastit

Kesäkuussa aloittanut uusi ruokapodcast täynnä inspiraatiota! Tätä kuunnellessa tulee usein nälkä, heh. BellaTablen insta pursuaa myös reseptejä ja kokkailuideoita. Kia ja Petra tekevät podia rennosti ja positiivisella asenteella, tykkään! 
Viikon parhaita bongauksia arkiruoasta kortteliravintolaan ja päiväretkikohteesta kirjavinkkeihin. Sisältö vaihtelee viikottain ja Noora H:n&Noora K:n jutustelu soljuu vaivattomasti. Välillä mukana on myös vieraita.
Julia Thurénin vetämä podi käsittelee monia jokaisen arkeen liittyviä rahajuttuja, sijoittamista ja kuluttamista. Jos oman talouden hallinta kiinnostaa, kannattaa kuunnella!

Podcasteja laidasta laitaan

Kuten kirjoitin, podcasteja on tullut kuunneltua todella ahkerasti, joten tässä vielä lisää jos kaipaat kuunteluvinkkejä:
  • Politiikkaradio (ajankohtaista kotimaan politiikasta, syksyllä toki myös paljon jenkkien vaaleista)
  • #rahapodi (sijoittamisesta ja säästämisestä huumorilla höystettynä)
  • Sunnuntaibrunssi (Esko Eerikäinen haastattelee mielenkiintoisia vieraita laidasta laitaan)
  • Aki Linnanahde Talkshow (kuten edellä, mutta eri tyyppi haastattelijana)
  • Aamukahvilla (Henriikka Reinmanin podissa jutellaan mm. kotimaan matkakohteista ja modernista marttailusta. Kannattaa kuunnella myös hauska äiti-tytär -jakso.)
  • The Michelle Obama Podcast (kiinnostavia keskusteluja lähipiirin ihmisten kanssa, sarjan ensimmäisenä vieraana kukas muukaan kuin Barack Obama)
  • Taloudellinen mielenrauha (asiaa taloudesta ja sijoittamisesta eri näkökulmista)
  • Maijan yritysvastuukoulu (Eetti ry:n vastuullisuuteen ja eettisyyteen keskittyvä podi. Erityisen kiinnostavia olivat jaksot 7 ja 8 hampurilaisketjujen ja suomalaisten vaateyritysten vastuullisuudesta)

Podcasteja on ilmestynyt viime vuosina kuin sieniä sateella ja varmasti tänäkin vuonna eetteriin putkahtaa monta uutta. Etukäteen kiinnostaa ainakin Hanna Gullichsenin Sunnuntaiserviisi-podcast. Tähän alle saa vinkata myös muita (uutuus-)podeja! 

Onnellista alkanutta uutta vuotta 2021 kaikille blogin lukijoille!


Kommentit