Second hand -shoppailua Turussa

Kukallinen takki ja punainen kesämekko henkareilla roikkumassa.


Täytyy todeta, että Turku on tällä hetkellä varsinainen second hand -shoppaajan mekka! Kesälomalla kiersimme ystäväni kanssa seitsemän myymälää, joista iso osa oli minulle uusia ja Turussa viimeisen vuoden aikana avattuja.

Turku = second hand -shoppailijan paratiisi

Konteissa tavarat on lajiteltu tyypin mukaan (takit, paidat, housut jne), joten tietyn tuotteen etsiminen on helppoa. Eteisessä sijaitseva lahjoitustavaroiden alue oli tupaten täynnä ja ilmeisesti tilanne on sama monessa paikassa koronakevään jäljiltä, kun ihmisillä on ollut aikaa käydä kaappejaan läpi. Hienoinen tavara-ahdistus meinasi iskeä korkeita pinoja katsellessa...
  • iCare (Pelastusarmeijan kirpputori)
Vaatteita, kenkiä, astioita ja sisustustavaraa avarantuntuisessa liikkeessä, tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Täälläkin vaatteet oli lajiteltu värin/tyypin mukaan.
Dirty Hippiesissä on heti sisään astuessa letkeä tunnelma viherkasveineen ja taustamusiikkeineen. Myynnissä on pääasiassa naisten vaatteita, joten täältä olisi hyvällä tuurilla voinut tehdä paljonkin löytöjä. Rekkien välit ovat hiukan ahtaan tuntuiset, ainakin jos paikalle sattuu ruuhkaisena aikana. Myynnissä on myös luonnonkosmetiikkaa sekä mm. siivoussuihkeita ja pyykkietikkaa.
UFF:lla sattui olemaan 3 euron päivät ja mukaan tarttui kukallinen kesätakki (kuvassa). En yleensä käy UFF:lla, mutta nyt se sattui olemaan matkan varrella, joten tulipahan piipahdettua.
Modernin ja siistin oloinen yleisvaikutelma ja asiakkaita oli ainakin tällä kertaa tungokseksi asti. Liike on valoisa ja täällä olisi viihtynyt pidempäänkin, jos olisi tosiaan ollut vähän väljemmin tilaa kierrellä. Löysin kuitenkin kivan paidan ja kuvassa näkyvän punaisen kesämekon.
Liike on isompi kuin ensinäkemältä vaikuttaa, koska myyntirekkejä on myös alakerrassa. Myynnissä on pääasiassa naisten vaatteita, joten rekit tuli kyllä tsekattua melko tarkkaan.
Kierroksen päätepiste, jossa oli mukavan väljää ja jonkin verran myös tyhjiä rekkejä (viereinen toriparkkityömaa arvatenkin vähän verottaa ostaja- ja myyjäkuntaa). Ilonassa on myös kahvila samassa yhteydessä kirppiksen kanssa ja jäimmekin junaa odotellessa istumaan vielä kahvilaan jääteen ja herkkujen kanssa!

Kolme viimeisintä olivat suosikkipaikkojani, joten jos aikaa on vain muutamalle, suuntaa niihin! Käymättä jäi vielä ainakin Puutorin kirppis, joten kierrettävää riittää seuraavallekin Turku-visiitille.

Satunnaisia kirppisreissuja Helsingissä

Helsingissä on tullut myös kesän mittaan käytyä kahdella keskustan ulkopuolella sijaitsevalla kirppiksellä, joissa en ollut aiemmin käynyt: Suutarilan Kirppis ja Paloheinän kirpputori

Näistä Suutarilan kirppis oli enemmän omaan makuuni, koska tilat ovat avarat ja kirppis on suht iso. Paloheinän kirppis on melko pieni ja vähän tukkoinen, mutta toisaalta se on melko nopeasti kierretty eli kannattaa piipahtaa jos niillä kulmilla liikkuu. Ainakin astiatavaraa tuntui olevan melko paljon. Yhdet Eccon uudenveroiset kengät olisin napannut mukaani, jos koko olisi ollut sopiva.

Seinäjoella tuli myös käytyä Vintarellessa, mutta muuten kesän kirppiskiertelyt jäivät melko vähiin. Seuraavaksi ajattelin suunnata Reloveen, kunhan kulkua taas sinnepäin tulee. Uusiakin second hand -liikkeitä tänne mahtuisi!


Kommentit