Koronakevään kirppisikävä

Kaksi paitaa ja nahkatakki roikkuvat henkareilla.

Yksi asia, mitä tämän koronakevään aikana olen kaivannut, on kirppishaahuilu ja second hand -löydöt. Relove aukesi viime viikolla, mutta se ei ole kulkureittien varrella nyt etätöissä ollessa, harmi! Arvatenkin kaikki kesän kirppistapahtumat kuten Dallapénpuiston sunnuntaikirppis on tänä vuonna peruttu. Ehkä sinne jonkin verran myyjiä kuitenkin eksyy?

Second handia verkosta

Bongasin keväällä kivan farkkutakin Torista, mutta en halunnut ostaa sitä sovittamatta. Kaupat jäivät tekemättä, koska meneillään oli kuumin koronakaranteeniaika. Menneiden kuukausien aikana olen muutaman kerran tsekannut Emmyn valikoimaa, mutta lopulta en ole kuitenkaan päätynyt tilaamaan mitään. Sovittamatta ostaminen tuntuu erityisen haastavalta nettikirppisten kohdalla, vaikka Emmyssä palautusmahdollisuus onkin. Muutaman vaatteen olen klikkaillut ostoskoriin asti, mutta en sitten kuitenkaan tehnyt tilausta loppuun. Emmyn sivut ovat helppokäyttöiset ja visuaaliseen ilmeeseenkin on panostettu, joten sivuilla surffailee kyllä ihan mielellään. Hakutoiminto merkkien perusteella on myös kätevä. Emmy toimii mielestäni parhaiten silloin, kun on etsimässä jotakin tiettyä tuotetta tai merkkiä. Myytäviä vaatteita tuntuu olevan valtavasti ja itse vähän uuvuin päämäärättömään selailuun.

Nettikirppissivustoja on toki monia muitakin, lisäksi Instakirppiksiä näkyy entistä enemmän ja Suomeen on hiljattain rantautunut myös Tise, johon en tosin ole sen tarkemmin perehtynyt. Itse tykkään käyttää sekä myyntiin että ostamiseen pääasiassa oman asuinalueemme Facebook-kirppistä. Kun myyjä on muutaman kilometrin säteellä kodista, on kynnys ostamiselle matalampi. Koronan aikana olen myynyt muutamia vaatteita ja kirjoja ilman kontaktia, eli jättänyt tuotteet sovittuna aikana oven ulkopuolelle ja maksu on hoitunut Mobilepaylla.

Haahuilua ja löytämisen iloa

Kaikkein mieluiten kuitenkin kiertelen kirppareilla ihan livenä. Silloin saa paremmin käsityksen materiaalista, vaatteita voi sovittaa ja hutiostosten määrä jää minimiin. Ja ihan yksinkertaisesti fiilis haahuilla rekkien välissä, sitä ei verkosta saa. Tykkään Relovesta paljon juuri siksi, että myynnissä ei ole kaikenlaista roinaa kaappien uumenista, vaan vain vaatteita, asusteita ja kenkiä. Molemmissa myymälöissä on satsattu myös tilojen viihtyisyyteen mm. houkuttelevalla kahvilalla. Reloven tyyppisille second hand -liikkeille olisi varmasti enemmänkin kysyntää, toivottavasti ketju laajenee tai markkinoille tulee muitakin vastaavia putiikkityyppisiä kirppareita. Myös ulkoilmakirppikset ovat kivoja ja niistä olen tehnyt monesti hyviä löytöjä.

Välillä on kiva käydä myös sekalaisemman valikoiman kirppareilla, joista voi tehdä yllättäviäkin löytöjä tai vain ihmetellä kaikenlaista random-kamaa. Mökkipaikkakunnallamme on myös muutama pienempi kirppis, joissa on välillä hauska piipahtaa. Kesän Seinäjoki-reissulla suuntaan varmasti myös Vintarelleen

Juuri ennen kuin korona vyöryi päälle oli kalenterissa Turku-viikonloppu ystävien kanssa, joka sitten jouduttiin perumaan. To do -listalla oli myös kierros moniin uusiin (ainakin mulle!) second hand -liikkeisiin. Maanantaimarket, Merkitys 2nd Hand Shop ja Dirty Hippies odottavat siis seuraavaa reissua länsirannikolle. Saa vinkata myös muista kivoista second hand -liikkeistä! 

Kommentit