Mistä etsiä tietoa luonnonkosmetiikasta?

Kosmetiikkapurkki, kukkien terälehtiä ja koivun lehtiä pöydällä.


En oikeastaan koskaan osta kosmetiikkaa sokkona, vaan tykkään selvittää ensin lisätietoja ja käyttäjäkokemuksia välttääkseni hutiostot. Saan paremman käsityksen siitä mitkä ovat tuotteen hyviä ja huonoja puolia, jos useampi on kommentoinut samaan suuntaan. On toki muistettava, että se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä toimi omalla kohdalla. 

Seikkailua someviidakossa

Etsin tietoa monesti ihan vain googlaamalla käyttäjäkokemuksia, jonka kautta päädyn yleensä eri blogeihin. Facebookissa on monia aiheeseen liittyviä ryhmiä kuten Luonnonkosmetiikka, Luonnokosmetiikka&ekolifestyle ja Kotimainen luonnonkosmetiikka. En seuraa ryhmien keskustelua aktiivisesti, mutta jos etsin esim. ripsiväriä, saatan hakea ryhmästä aihetta koskevia keskusteluketjuja. Pro Luonnonkosmetiikka ry:n sivuilla on toki myös paljon tietoa luonnonkosmetiikasta noin ylipäätään.

Bongaan uusia tuotteita myös Instasta, aikakauslehdistä tai tuttujen vinkkaamana. Toissa vuonna kävin ensimmäistä kertaa Luonnonkaunis-messuilla Kattilahallissa, mutta ne olivat pienemmät kuin odotin. Ihan kiva siellä oli silti kiertää ja katsastaa tarjontaa. I love me -messuilla en ole käynyt koskaan, mutta ilmeisesti siellä on luonnonkosmetiikallekin oma alueensa.

Podcast ja kirjoja

Podcasteissa en ole törmännyt muihin kuin Eevis Liedeksen Beauty Snacks-podiin, jossa on kiinnostavia vieraita keskustelemassa kosmetiikasta (ei tosin aina välttämättä luonnonkosmetiikasta) ja myös kunkin vieraan urasta. Aiheet ovat olleet monesti tosi inspiroivia ja podissa on pohdittu mm. sitä, voisiko kaikki kosmetiikka olla luonnonkosmetiikkaa tai millainen on täysin kestävään kehitykseen perustuva kosmetiikkabrändi? Podissa ovat olleet juttelemassa mm. meikkaaja Keiku Borgström, stylisti Vesa Silver, juontaja Anni Hautala, Teknokemian Yhdistyksen asiantuntija Eeva-Mari Karine, luonnonkosmetiikan pioneeri Katja Kokko ja legendaarinen meikkaaja Raili Hulkkonen.

Olen vuosia sitten lukenut Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa ja uudemmista mm. Katja Kokon Aidosti kaunis. Joitakin DIY-ohjekirjoja itsetehtyyn kosmetiikkaan olen myös lainannut, mutta muutamaa kokeilua lukuun ottamatta en ole jaksanut väkertää juurikaan mitään itse.

Onko joku bongannut muita podeja, jotka liittyvät (edes löyhästi) luonnonkosmetiikkaan?

Kommentit