Viisi kysymystä: ruoka

Leikkuulaudan päällä kokkiveitsi ja viisi kirsikkatomaattia.


Syksy on ollut sen verran kiireinen, että edellisestä blogipostauksesta on kulunut jo aivan liian kauan! Tässä postauksessa nyt viisi satunnaista kysymystä ruokaan liittyen eli eikun suoraan asiaan:

Mitä pakastimestani löytyy?

Yleensä pakastimessani on aina marjoja (kiitos äiti!), leipää, banaaninpaloja (ylikypsät pilkottuna smoothieita varten) ja peruna-sipulisekoitusta. 

Tärkeimmät keittiövälineet?

Laadukas veitsi, kunnon leikkuulauta ja hyvä paistinpannu. Haaveilen myös Microplane-raastimesta.

Arkiruokien top 3

Texmex-broilerilasagne, avokadopasta ja erilaiset kulhoruoat, joihin voi upottaa melkein mitä tahansa fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Pohjana käytän usein bulguria tai pastaa, lisäksi kasviksia ja proteiiniksi esim. kikherneitä, papusekoitusta tai kananmunaa. Jos kaapissa sattuu vielä olemaan tuoreita yrttejä, niin avot!

Lempiravintolani?

Viimeksi on tullut käytyä Kuurnassa, joka oli niin miljöön kuin ruoankin puolesta täyskymppi. Tykkään myös kokeilla uusia ravintoloita, joita Helsinkiin on viime vuosina avattukin kiitettävään tahtiin. Jos muutaman suosikin tähän nostan, niin mm. Gaijin, Farang, Basbas ja Bronda. Kallion Lemon Grass on myös takuuhyvä ja sushipaikoista lempparini on Konnichiwa. Uudemmista haluaisin päästä ainakin Lily Leehen ja Albina&Alexikseen Konepajalla.

Parhaat eväät retkelle?

Tänä vuonna on tullut käytyä kansallispuistoissa enemmän kuin koskaan ennen, kiitos koronan. Liesjärven kansallispuisto, Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat sopivan matkan päässä päiväretkeä ajatellen ja hyvät eväät ovat tietenkin tärkeä osa reissua! Termarin ja vesipullon lisäksi näillä reissuilla eväsrepusta on löytynyt mm. karjalanpiirakoita, voileipiä, herneenpalkoja, minitomaatteja, Elovena-välipalakeksejä, kotimaisia omppuja ja pähkinöitä (ei kaikkea tosin samalla reissulla, tai ehkä...). Mukana on oltava aina myös jotain makeaa ja Gifflar-minikorvapuustit ovat tähän tarkoitukseen parhaat. Testaa vaikka!

Kommentit