Etäpäivän lounas syntyi tällä kertaa taas jääkaapin jämistä. Viikonlopun pizzasta ylijäänyt yrttitomaattimurska oli lähtökohtana ja ajattelin hyödyntää sen pastakastikkeena. Ruokakaapin vakiovarusteisiin kuuluvat sipulit, kikherneet tai pavut sekä kananmunat, joista itsessään saa kasattua jo monenlaista. Vielä kun vihanneslokerosta löytyi paprika, oli taas kerran yksi lounas pelastettu!
Nopea ja helppo arkiruoka - shakshuka
Hetken googlattuani löysin tämän ohjeen, josta muokkasin kevyesti oman versioni. Ainekset ovat:
- sipuli
- valkosipuli
- paprika
- kikherneitä
- pastakastikkeen jämät
- suolaa, mustapippuria, chilihiutaleita
- 3 munaa
Sipulit ja paprika pilkotaan ja kuullotetaan pannulla öljyssä, sitten joukkoon kikherneet, mausteet ja pastasoosin jämät ja annetaan hautua kymmenisen minuuttia. Munat rikotaan kastikkeeseen tehtäviin koloihin ja annetaan kypsyä, jonka jälkeen ateria onkin valmis tarjottavaksi.
Shakshukaa on helppo varioida kaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan ja aika monella varmasti kananmunat, sipulit ja tomaattimurska kuuluvat keittiön vakiovarusteisiin. Kaverina voi tarjota bulguria, riisiä tai miksei vaikka pastaa, mutta tämä toimii myös ihan sellaisenaan.
Kommentit
Lähetä kommentti