Lempparieineksiä ja ruokapodcasteja

Pinaattilättypaketti ja kaksi pinaattilättyä lautasella.

Aina ei jaksa tai ehdi kokkailla, mutta onneksi eineshyllyltä löytyy kattava valikoima kasvisruokaa suosivalle. Usein lautaselleni päätyy joku näistä:
  • pinaattilätyt, kaveriksi pakastepuolukoita tai puolukkahilloa
  • purkkihernekeitto, mikä nyt hyllystä sattuu löytymään
  • pakastepinaattikeitto + keitetty kananmuna, jos jaksan keittää
  • Boltsit - lasketaanko nämä einekseksi? Joka tapauksessa vaativat kylkeen esim. perunamuusin
  • Kokkikartanon keitot (parhaat eineskeitot!). Suosikkini on tomaatti-vuohenjuustokeitto.
Kovin usein en halua eineksiä syödä, mutta etenkin tänä loputtoman ruoanlaiton koronakeväänä on joku eines tullut lämmitettyä melkeinpä kerran viikossa. Kyseessähän ei useimmiten ole täysipainoinen ja monipuolinen ateria, mutta jos muuten syö "kunnon ruokaa", ei eineksistä kannata tuntea huonoa omatuntoa.

Bongasin muuten viime viikolla uuden ruoka-aiheisen podcastin Bella Table, joka muutaman jakson perusteella vaikuttaa aika kivalta! Rentoa jutustelua ruoan ympäriltä sesongin mukaan, inspiraatiota ja konkreettisia vinkkejä mm. juhannuksen kokkailuihin oli tarjolla hengästyttävä määrä. Olenkin jo kaivannut ruoka-aiheista kuunneltavaa, kun Radio Helsingin Ruokatunti on ollut tauolla. Toivottavasti Meri-Tuuli ja Pipsa palaavat studioon jossain vaiheessa! Jos joku muu kaipaa ruoka-aiheista kuunneltavaa, niin vinkkaan ainakin Ruokakuplan ja Ylen Ruokapuhetta.


Kommentit