Paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide

Aurinkosuojavoidepurkki kämmenellä, taustalla kukkakimppu.

Etsin vuosia sopivaa luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoidetta ja matkan varrelle osui toki muutamia hutejakin. Neljä vuotta sitten ostin Thaimaan-reissulle lähtöä edeltävänä päivänä Laveran aurinkosuojavoiteen, joka osoittautui valitettavasti pettymykseksi. Tuotteessa oli toki tehokas suojakerroin, mutta lopputulos oli totaalinen muumi-iho! Voide ei imeytynyt millään ja sotki vaatteet ja pyyhkeen. Parin päivän taistelun jälkeen luovutin ja ostin lähistön pikkukaupasta ihan peruspurkin, joka ei ollut luonnonkosmetiikkaa. Tärkeintä oli kuitenkin suojata iho +30 asteessa paahtavalta auringolta.

Alga Maris it is!

Alga Mariksen aurinkosuojavoiteet ovat tähän mennessä suosikkejani luonnonkosmetiikan valikoimasta. Voiteita on miellyttävä käyttää, koska ne imeytyvät aika kivasti eivätkä jätä ainakaan omaan makuuni häiritsevää tuoksua iholle. Omassa käytössä on kuvassakin näkyvä kasvoille tarkoitettu SK30-aurinkosuojavoide sekä vartalolle tarkoitettu SK30-aurinkosuojaspray. En ole kokeillut kasvoille tarkoitettua voidetta meikin alla, joten en osaa sanoa sen toimivuudesta tarkemmin.

Sävyä ja suojaa kasvoille

Olen viime aikoina harkinnut sävyttävän aurinkovoiteen hankkimista kasvoille. Olisi näppärää, jos yksi ja sama voide toimisi siistinä työpäivän ajan (no, nyt korona-arjessa ei tosin ole juuri tarvetta meikata!) ja suojaisi myös auringolta puistolounaalla ja töiden jälkeen lenkillä, piknikillä, afterworkilla tms. Alga Mariksella on sävyttävä aurinkosuojavoide kasvoille (SK30), joka sattuu olemaan nyt tarjouksessakin Ruohonjuuressa.

Ystäväni vinkkasi myös Atopikista, joka on apteekissa myytävää luonnonkosmetiikkaa (valmistajana kotimainen Naviter, joka on mm. Ekopharman takana). Atopikillakin olisi sävyttävä aurinkosuojavoide kasvoille, kuten myös normiaurinkovoiteet kasvoille ja kropalle. Vaatisi melkein paikan päällä käynnin, että voisi testata sävyjä omalle iholle. Olisi kiva kuulla kokemuksia AM:n tai Atopikin sävyttävistä aurinkovoiteista, esim. jättääkö jompikumpi selkeästi mattapinnan?

Kommentit