Toimiva luonnonkosmetiikan kuivashampoo?

Kuivashampoopullo tyynyn päällä.

Pesen hiukset normaalisti joka toinen päivä (toki poikkeustilanteita on) ja siksi kuivashampoo onkin kätevä jeesaaja arjessa. Sillä saa nopeasti fiksattua hiukset helpommin käsiteltäväksi. Myös reissuilla kuivashampoo on näppärä apu. Toistaiseksi en ole kuitenkaan löytänyt luonnonkosmetiikasta omalle hiuspohjalle sopivaa kuivashampoota.

Luonnollisempia vaihtoehtoja

Tällä hetkellä käytössä on apteekista saatava kaurapohjainen Kloranen kuivashampoo (kuvassa), joka sisältää mm. kaurauutetta. Kyseessä ei ole kaiketi varsinainen luonnonkosmetiikan tuote, mutta uskoakseni hiuspohjalle kuitenkin parempi vaihtoehto kuin monet ns. perinteiset ponnekaasulla toimivat kuivashampoot. Tuote tekee hiuksista kuitenkin ikävän sähköiset ja ne tuntuvat ainakin talvisaikaan liiskaantuvan entistä littanammiksi.

Tätä jenkkiläisen Rahuan kuivashampoota haluaisin testata, mutta tuotteen hintalappu (n. 40e) vähän jarruttelee ostohaluja. Kosmetiikkaostoksilla myös hinnalla on minulle paljon merkitystä, vaikka se ei tärkein kriteeri olekaan. Useimmiten on vain kuitenkin niin, että vasta kokeilemalla tietää sopiiko tuote omalle iholle tai hiuksille vai ei. Jos kallis tuote osoittautuukin hutiostokseksi, se kyllä harmittaa melkoisesti. 

Jostakin blogista luin aikoinaan perunajauhojen tai maissijauhojen käyttämisestä luonnonmukaisena kuivashampoona, mutta kerta riitti omaan kokeiluun (heh). Hiljattain päädyinkin lopulta ostamaan Batisten kuivashampoon, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Se on toiminut tosi hyvin ja sillä mennään nyt toistaiseksi... Ehkä jossain vaiheessa löytyy joku (kohtuuhintainen) hius- ja luontoystävällisempikin vaihtoehto, saa vinkata!

Kommentit