Ympäristöystävällistä siivousta

Siivoussuihke kädessä.

Olen vuosien mittaan vähitellen vaihtanut pesu- ja puhdistusaineita ympäristöystävällisempään suuntaan. Kun jokin tuote on loppunut, olen pyrkinyt löytämään tilalle ekologisemman vaihtoehdon. Samalla pesuaineiden määrä siivouskaapissa on vähentynyt, kun yhtä tuotetta voi käyttää moneen eri tarkoitukseen. Mielestäni jokaiselle pinnalle ei tarvita omaa erillistä pesuainetta ja suosinkin monikäyttöisiä tuotteita.

Ecocert-sertifioitu Nordic EcoCleanin yleispuhdistussuihke on aika toimiva monenlaiseen siivoukseen. Pesen sillä kylppärissä lavuaarin, pinnat & vessanpöntön ja pyyhin keittiön pöytätasot ja lattialle tippuneet tahrat. Pullo on tosi riittoisa ja yhdellä suihkauksella märkään rättiin pyyhkii jo aika paljon. Tykkään myös tuotteen raikkaasta greipin tuoksusta ja hintakaan ei päätä huimaa, muistaakseni tämä maksoi n. 5 euroa. Lattian pyyhkimiseen en ole tätä vielä testannut, mutta varmaan toimisi siinäkin.

Monikäyttöiset sooda ja etikka

Olen kokeillut siivouksessa myös soodaa ja etikkaa mm. kylppärin lattiakaivon avaamiseen. Toimii ihan hyvin ja on varmasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin varsinaiset putkenavaajaliuokset. Toki kunnolla tukkeutuneeseen viemäriin sooda-etikka -kombo ei ehkä riitä. Olen harkinnut myös tekeväni itse etikkapohjaisen puhdistussprayn, mutta toistaiseksi homma on jäänyt. Jostain blogista luin ohjeen, jossa suihkepulloon miksataan 1 osa etikkaa, 9 osaa vettä + 10 tippaa eteeristä öljyä. Kuulostaa sopivan simppeliltä!

Nordic EcoClean -sarjalta aktiivikäytössä on myös käsitiskiaine, joka tuoksuu ihanalle eukalyptukselle! Täytyykin tsekata, onko sarjassa vielä muita tuotteita kuin nämä kaksi. Molemmat tuotteet olen ostanut ihan Prismasta, joten voisiko homma helpommaksi mennä? Toki itse pitää edelleen siivota, heh!




Kommentit

  1. Oon tehnyt itse kodin pesuaineita, on muuten tosi hyviä! Ei tosiaankaan tarvitse ostaa kaupasta. Toki kaapista löytyy esim. kloriittia vielä, ihan kaikkea ei saa luonnollisilla aineilla korvattua.

    https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/2020/01/diy-pesuaineet.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kävin kurkkaamassa sun postauksen ja olipa hyviä vinkkejä! Etenkin tuo desinfioiva näinä korona-aikoina olis kyllä hyvä, täytyy ehkä testata.

      Poista
  2. Hyvät vinkit! Itsekin mietin mitä putkiin laitan. Usein juuri etikalla ja soodalla avaan viemäreitä. Nyt kylläkin pitää vamaan tehdä jokin isompi huolto, kun se eikä normaali putken avaaja auttanut asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, sooda ja etikka ovat tosiaan hyvä ensiapu ja löytyvät useimmiten valmiiksi jo kaapista.

      Poista

Lähetä kommentti