Toimiva ekodödö

Toimivan ekodödön löytäminen on ollut vuosien projekti, joka ei kyllä vieläkään ole tullut maaliin. Testissä on ollut mm. Sante acai roll-on (toimi kohtuullisesti), Erisanin alumiiniton deodo (yhtä tyhjän kanssa), Alverden minttu-bergamottistick (ei pitänyt) ja muistaakseni joku Laverakin jossain vaiheessa. Kylppärin kaapissa on myös aina normidödö mm. juhlia ja ekstrapitkiä työpäiviä varten. Arkena pyrin pääsääntöisesti käyttämään ekodödöä, koska en halua tukkia kainalon herkkää ihoa mahdollisesti haitallisilla aineilla ja lisäksi mietityttää haitallisten kemikaalien imeytyminen kroppaan, hmm?

Kaksi deodoranttia pöydällä.Tavallisena työpäivänä ja noin muutenkin normiarjessa ekodödö toimii ongelmitta. Jos kuitenkin haluan olla 100% varma pitävyydestä, en uskalla luottaa ekodödöön vaan perusrexonalla mennään. Ongelma lähes kaikissa testaamissani ekodödöissä on myös kainaloiden kastuminen (johtuen kai alumiinittomuudesta), joka on jättänyt ikävät tahrat muutamaankin paitaan (eivät ole lähteneet pesussakaan).

Tämän hetken suosikki

Hiukan pidempiaikainen suosikkini on saksalaisen Ben&Annan Pink grapefruit -deodorantti, josta loppumaisillaan taitaa olla kolmas puteli. Kyseessä on soodadeodorantti ja olen tykästynyt sen tuoksuun ja melko hyvään pitoon. Levittyvyys ei ole paras mahdollinen ja tätä dödöä kannattaakin ennemmin painella kainaloihin. Vielä ennen paidan pukemista kun malttaa odottaa tovin, niin dödö ei tartu samantien kankaaseen. Ihan tykkihyvä dödö ei tämäkään valitettavasti ole, mutta tähän asti testaamistani kuitenkin paras. Seuraavaksi testaan saman merkin Japanese Cherry Blossom -versiota.

Pitkään mielessä on ollut myös testata voidemaista dödöä ja olenkin harkinnut, josko jossain vaiheessa testaisin We love the planetin voidemaista dödöä.

Kommentit