Helpoista helpoin jäätee

Jääteekannu ja juomalasi.

Kuumina kesäpäivinä jäätee on ihanan raikas janojuoma! Tykkään tehdä jääteetä itse, koska se on superhelppoa, hyvää ja sokerin määrää on helpompi säätää kuin valmiissa juomissa.

Vettä, teepusseja ja sitruunalohkoja

Helpoista helpoin jäätee syntyy kolmella askeleella: 
  1. laita litran vesikannuun kylmää vettä
  2. upota kolme teepussia (mustaa teetää) veteen
  3. lisää 3-4 sitruunalohkoa ja jätä jääkaappiin yöksi
Mukaan voisi laittaa halutessaan jääpaloja, etenkin jos kannua säilyttää huoneenlämmössä tai terassilla. Välillä puristan mukaan myös sitruunanmehua. Kuten ohjeesta huomaa, en lisää mukaan sokeria tai muutakaan makeuttajaa. Tämä versio jääteestä ei varmasti ole kaikkien makuun, etenkin jos on tottunut kaupan makeampiin versioihin. Aika nopeasti makuaisti kuitenkin tottuu ei-niin-sokeriseenkin ja halutessaan mukaan voi laittaa vaikka vähän hunajaa.

Vähällä vaivalla jäätee riittää pidempään

Jätän teepussit yleensä veteen kun jäätee on valmista ja jatkan juomaa vedellä muutamaan otteeseen. Siis: kun kaadat jääteetä lasiin, lisäät kannun taas täyteen kylmää vettä ja laitat takaisin jääkaappiin. Teepusseista ja sitruunalohkoista irtoaa makua vielä toiseenkin kannulliseen ilman että välissä täytyy odotella kovin pitkään uudestaan. Sitten kun kannun sisältö alkaa olla lähempänä vettä kuin teetä, heitän pussit ja lohkot roskiin!

Tänä kesänä ajattelin testata tätä vaihtelun vuoksi myös limelohkoilla.

Jos testaat jääteetä tällä reseptillä, olisi kiva kuulla mitä pidit? 


Kommentit