Nopea salaatti jääkaapin jämistä

Tomaatti-kurkku-paprika-rucolasalaatti kulhossa.


Tykkään tehdä salaatit välillä ilman perinteistä vihreää salaattipohjaa. Kreikkalaistyyppinen salaatti feta-kurkku-tomaatti-oliivi -kombolla toimii aina, mutta monesti pilkon nopean salaatin siitä mitä jääkaapissa sattuu olemaan.

Tomaatti-kurkku-paprika-rucola -salaatti

Jääkaapista löytyi tällä kertaa puolikas kurkku, paprika, puoli rasiaa kirsikkatomaatteja ja rucolan jämät. Pilkoin kaikki kulhoon ja lisäsin mukaan lorauksen oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja mustapippuria. Näitä lisään yleensä kaikkiin tämän tyyppisiin salaatteihin, eikä muuta kastiketta tarvitakaan. Jo vehreimmät päivänsä nähneet yrtit toimivat mainiosti tämän tyyppisissä salaateissa, joten ei kannata heittää puntinloppua roskiin!

Alkuviikosta jämäsalaatti syntyi kahdesta keitetystä perunasta, puolikkaasta paketista fetaa, punasipulin puolikkaasta, puolikkaan sitruunan mehusta, kurkunpätkästä ja persiljasta. Mausteet sekaan ja salaatti on valmis!

Jämäsalaattisuosikit

Monesti kun tuntuu, ettei jääkaapissa ole mitään, sieltä voikin saada kasaan vaikkapa juuri jonkinnäköisen salaatin. Listaan alle eniten käyttämäni raaka-aineet, joita voi yhdistellä vaihtelevasti oman maun mukaan (bulguria ja erilaisia papusekoituksia löytyy kaapista aina):
  • kurkku
  • kirsikkatomaatti
  • paprika
  • säilykepavut tai -linssit, (pakaste)herneet
  • feta, mozzarella tai muu vastaava juusto
  • bulgur
  • punasipuli, kevätsipuli, salottisipuli ja tähän aikaan vuodesta ehdottomasti kesäsipuli! 
  • tuoreyrtit
Kastikkeeksi sopii aina oliiviöljy ja joku etikka, omasta kaapista löytyy yleensä joko valko- tai omenaviinietikka. Myös sitruunanmehu tuo sopivasti hapokkuutta ja mausteita voi heitellä sekaan fiiliksen mukaan, mustapippurin lisäksi olen käyttänyt mm. sitruunapippuria, valkopippuria tai chilihiutaleita.

Mikä on sinun suosikkisi nopeaksi (jämä)salaatiksi?


Kommentit